Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Bistrotel geopend

Loenen aan de Vecht is sinds maandag 11 april 2022 een gastronomische belevenis rijker: op die dag opende Bistrotel ’t Amsterdammertje zijn deuren.

Het Bistrotel bevindt zich eigenlijk niet in Loenen maar in Nieuwersluis, en wel op de locatie waar vroeger de Kampioen / het Soldaatje was: Rijksstraatweg 35-37. Het Bistrotel richt zich echter wel degelijk ook op Loenen. Daar is chefkok André Gerrits al goed bekend van Restaurant ’t Amsterdammertje en Marché.

Met het Bistrotel wil André graag een horecazaak neerzetten tussen het eetcafé en de sterrentent, een uitgaansgelegenheid die de lokale horeca aanvult. Hij zegt hier zelf over: “We zetten met de passie en organisatie van ’t Amsterdammertje een toegankelijke bistro neer waar je in een ongedwongen sfeer echt goed kan eten en drinken. En je kunt er ook slapen natuurlijk in een van onze elf kamers”. Het Bistrotel is tenslotte bistro én hotel. Ook het terras aan de Vecht naast de Nieuwersluisbrug, waar laatstelijk BRKLN Café was gevestigd, hoort bij Bistrotel ’t Amsterdammertje.

De feestelijke opening was op zondag 10 april. Op deze zonnige middag werd gezellig gegeten en gedronken. André Gerrits en zijn echtgenote Geneviève werden in het zonnetje gezet door onder meer oud-Ajacied en -international John Heitinga, die een begenadigd spreker blijkt. Ook lokale vastgoed-coryfeeën Cor van Zadelhoff en pandeigenaar Bert Degenaar waren van de partij, evenals vaste gasten, familie & vrienden, personeel en omwonenden. LoenensNieuws sprak enkele buurtbewoners uit Nieuwersluis, die de komst van het nieuwe restaurant vooral beschouwen als een aanwinst van het toch wat ‘slaperige Nieuwersluis’. Grote zorgen over parkeerdruk en overlast lijken er minder te zijn. Enkele jaren geleden keerden enkele omwonenden uit Nieuwersluis en Breukelen zich nog wel fel tegen de plannen voor Flora Batava, het hotel-restaurant iets verderop aan de Rijksstraatweg. Daar is (vergeefs) geprocedeerd tot en met de Raad van State.

Enfin, terug naar het Bistrotel: de zaak is ruim opgezet, stijlvol ingericht met ook een hoekje voor de kinderen. Familieman tot zakenvrouw zullen zich hier thuis voelen. Bistrotel ’t Amsterdammertje is alle dagen per week, behalve dinsdag, geopend voor lunch en diner.

Hans Klaver

 

Jaargang 3 | nummer 11 | juli 2024

Laatste nieuws