Tractor met maaimachine vast op de Leo Oorbrug Foto: Hans Klaver
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Verkeersdrukte door afsluiting N402

Verkeersdrukte door afsluiting N402

Het was al verwacht. Namelijk dat er vooral  de Mijndensedijk in Loenen aan de Vecht een grote verkeersdrukte zou ontstaan door de afsluiting van de Rijksstraatweg (N402) tussen Loenen en Breukelen. En dat is ook gebeurd. Fietsers werden sowieso omgeleid via de Mijndensedijk en er dreigde (en begon) ook veel sluipverkeer van gemotoriseerd verkeer, dat met borden werd omgeleid via de A2.
Na indringende verzoeken van bewoners wilde de gemeente Stichtse Vecht eerst alleen voor de laatste week van augustus een verkeersregelaar op de hoek Bloklaan / Mijndensedijk inzetten. Daar is de gemeente op teruggekomen en sinds begin augustus stonden er aan beide kanten verkeersregelaars, die controleerden op gemotoriseerd bestemmingsverkeer. Dat heeft zeker geholpen tegen sluipverkeer. Het kon niet voorkomen dat het bij tijd en wijle heel druk was, ook vanwege het mooie weer met veel fiets- en overig verkeer en de open bruggen voor de pleziervaart.
Op 9 augustus 2022 vond een ernstig verkeersongeval plaats halverwege de Mijndensedijk toen een fietser is aangereden door een auto, waarvan onduidelijk is of dat bestemmingsverkeer was of niet. Het slachtoffer is met ernstig nek- en rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Doordat ook relatief grote vervoermiddelen werden doorgelaten, heeft het op de dijk diverse keren zo vast gestaan dat er zelfs geen fietsers door konden. Zo stond er op 16 augustus 2022 rond 18.00u op de Leo Oorbrug bij de Mijndense Sluis een grote tractor met een 12-tons maaimachine muurvast. Na ongeveer anderhalf uur werd deze losgetrokken door een shovel van hetzelfde loonwerkbedrijf. Fietsers werden doorverwezen om hun bestemming te bereiken via de Kanaaldijk en (kleinere) boten via de Weersluis.

HK

Tractor met maaimachine vast op de Leo Oorbrug
Foto: Hans Klaver

Jaargang 3 | nummer 10 | juni 2024

Laatste nieuws