Wikipedia pondje nieuwer ter aa
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Nieuw perspectief voor pontje Nieuwer ter Aa

Het is algemeen bekend: minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat wil de pont bij Nieuwer ter Aa uit de vaart hebben. De veiligheid zou in het geding zijn. Dat is een strop voor veel mensen, bijvoorbeeld voor scholieren uit Nieuwer ter AA en omgeving die dan een stuk om moeten rijden langs de Westkanaaldijk. Ook onze gemeente Stichtse Vecht tilt zwaar aan de veiligheid. Maar zij beschouwt de omrij-route voor scholieren via een onverlicht fietspad en door onbewoond gebied als een veel groter risico dan de route met het pontje. Volgens de gemeente zijn er nog altijd maatregelen mogelijk om de veiligheid van de pont verder te verbeteren, als dat nodig zou zijn.

Fietsbrug?

Intussen wordt ook voorzichtig over alternatieven nagedacht. De minister, provincie en gemeente zijn met elkaar in gesprek over de aanleg van een fietsbrug als vervanging voor de pont. Maar tot nog toe hebben die gesprekken geen concrete resultaten opgeleverd.

Doorbraak

Op 8 november 2022 kwam er een doorbraak in de kwestie. Actief verzet van de bewoners heeft daarbij een rol gespeeld, maar onderschat toch ook de politiek niet. De fracties van PvdA en CDA in de Tweede Kamer hadden een motie ingediend, waarin zij de minister opriepen om de pont in de vaart te houden tot er een alternatief is. In die motie staat ook dat een omfietsroute niet aanvaardbaar is.

Op dinsdag 8 november 2022 kwam de motie in stemming. En… wat gebeurde er? Een grote meerderheid van de Tweede Kamer stemde vóór de motie. Nu is de minister weer aan zet. We zijn heel benieuwd hoe het verder gaat, maar zomaar verdwijnen kan de pont nu niet meer.
AE

Jaargang 3 | nummer 9 | mei 2024

Laatste nieuws