Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Oranjeweek 2023 programma

Bekijk het actuele programma op www.oranjeverenigingloenen.nl

Maandag 24 april
19:00 – 22:30 Vrijwilligers- en ondernemersborrel

Deze avond zal al onze vrijwilligers en sponsoren van harte welkom op onze opening van de feestweek. Alle vrijwilligers en sponsoren zullen een paar muntjes ontvangen, zodat we gezamenlijk kunnen proosten op een mooie feestweek. De rest van de avond is op eigen kosten. Nathan Bosch laat zien wat er op audiovisueel gebied allemaal veranderd is en het bestuur vertelt waarmee wij als vereniging nog meer bezig zijn. Jumbo Koster heeft gezorgd voor extra budget voor een gezellige zanger, waarvoor dank!

Dinsdag 25 april
18:30 Diner in de Orangerie

Inmiddels een klassieker in de feestweek, het Diner in de Orangerie. Vorig jaar lukte het de twee sterrenzaken uit ons dorp niet om erbij te zijn, maar dit jaar keert ’t Amsterdammertje weer terug in de tent. Samen met de chefs restaurant ’t Amsterdammertje, restaurant Eterij de drie gekroonde laarsjes, eetcafé Oud Zuid, Maya Kookt en Bar-Bistro Paolo’s weer het Diner in de Orangerie. Met zijn allen zorgen wij voor een culinaire beleving door middel van een luxe 4-gangen diner met mooie wijnen van Prinselijk Proeven en achteraf uiteraard een kopje koffie of thee.

De kosten voor dit unieke evenement blijven nog altijd maar € 39,50 p.p. en dienen vooraf betaald te worden. U kunt reserveren op onze website www.oranjeverenigingloenen.nl Reservering is verplicht en is pas definitief als er betaald is. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer snel. De Orangerie gaat open om 18:00 uur en de eerste gang wordt geserveerd rond 18:30 uur.

De gehele aankleding wordt ook dit jaar weer verzorgd door één van onze twee hoofdsponsors Arjan Hoogendoorn van Triade Party Rent. Dankzij Triade Party Rent hebben we luxe stoelen, een heel sfeervolle aankleding en alle horecabenodigdheden. Kortom, dit wordt weer een heel mooie avond die u niet mag missen.

Woensdag 26 april
10:00 Knutselen

Tijdens deze gezellige ochtend kunnen de kinderen, jong en oud, weer lekker knutselen in de tent. We gaan dit jaar speciale Oranjeverenigingtassen versieren! En als jij iets leuks hebt om jouw tasje te versieren mag je dat natuurlijk ook meenemen. Natuurlijk zorgen wij voor voldoende knutselmateriaal! Deze knutselactiviteit kost €2,- per tas.

14:00 Seniorenbingo
Inloop 14:00 uur, start 14:30

Voor alle senioren die van bingo houden, is er ook dit jaar weer een Seniorenbingo.
Zoals u van ons gewend bent, verzorgen wij voor u een gezellige spelmiddag. Om te beginnen krijgt u een lekkere kop koffie of thee met gebak gesponsord door CDA Stichtse Vecht, Lokaal Liberaal, Streekbelangen en VVD Stichtse Vecht. Tussen de bingo-rondes door wordt u door onze vrijwilligers voorzien van een drankje. Op het moment van schrijven was nog niet bekend hoe deze middag muzikaal werd aangekleed.

Wij hopen u een leuke middag te bezorgen in de feesttent! Vergeet u niet uw pen en/of potlood mee te nemen? Entree, bingokaarten en consumpties zijn gratis. Dit alles met veel dank aan onze sponsoren.
15:00 Straattekenen

Bij mooi weer kunnen de kinderen voor de tent weer straattekenen. Elk kind krijgt zijn eigen vak. Wij hebben stoepkrijt, maar zelf meenemen kan natuurlijk ook. De mooiste tekeningen krijgen een prijs. Deelname is gratis.

20:00 – 00:00 Lustrumfeest
Vanavond komt Het Meezingteam naar Loenen, omdat wij met deze extra feestavond ons 85-jarig bestaan vieren. Het Meezingteam treedt ook al jaren door heel Nederland op als grote sfeermakers voor menig tentfeest, met hun fantastische live-shows.

Dit lustrumfeest heeft een Oktoberfest-achtig sfeertje, met onder andere lekkere speciaal bieren en een bijzondere aankleding van de zaal, ter herinnering aan 85 jaar feest in Loenen. De tent wordt wat kleiner gemaakt en daardoor eerder vol dan je gewend bent. Kom dus op tijd om dit feestje niet te missen.

Met hulp van een gulle sponsoring van Jumbo Koster is het ons gelukt om deze avond gratis te maken voor alle leden van de Oranjevereniging (plus één introducee). Vergeet dan uiteraard niet om je lidmaatschapskaart mee te nemen! Niet-leden betalen vijf euro entree.

Donderdag 27 april
10:00 Koffieuurtje en opening met begeleiding van ORVEO
Vanaf 10.00 uur kunt u een broodje pakken, om samen met ons de dag te beginnen. Om 11.00 uur zal de opening plaatsvinden, in het bijzijn van een vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur. ORVEO zal het Wilhelmus spelen en de verdere muzikale omlijsting verzorgen.

Optocht op wielen
10.00 uur inschrijven start 10.30 uur

Ook dit jaar wordt natuurlijk weer een optocht op wielen georganiseerd om de feestweek feestelijk te openen. Doe je mee? Versier je fiets, skelter, driewieler, step, skeelers of iets anders op wielen en wie weet ga jij naar huis met de prijs voor het best versierde object op wielen! De prijsuitreiking is direct na de opening rond 11.15 uur. Let op: er mogen geen gemotoriseerde wagens meedoen.

11:30 Rommelmarkt
Direct na de opening en het Wilhelmus wordt het plein omgetoverd tot een groot marktplein. Heb jij nog speelgoed op zolder liggen waarmee je niet meer speelt? Tijd om je spullen te verkopen tijdens de rommelmarkt! De rommelmarkt duurt tot 15.00 uur en is buiten op het plein. Bij slecht weer gaat de rommelmarkt niet door.

11:30 Oranje Festival
In de feesttent is vandaag de hele middag genoeg te doen! Doe mee met de Oud Hollandse spelletjes, loop de speurtocht, ga ruilen met het ruilspel of kom gezellig knutselen aan de knutseltafel.. Voor de echte stuiterballen (jong en oud!) staan weer meerdere springkussens klaar! Op elk moment kun je besluiten om binnen te lopen en gezellig mee te doen. Voor de (groot)ouders zijn er genoeg dorpsgenoten om even mee bij te kletsen en de bar is doorlopend geopend.

De Oud-Hollandse spelen gaan direct na de opening van start gaan met de eerste ronde. De spelen zijn bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. Gedurende dag zullen er drie rondes plaatsvinden met elk verschillende spellen. Lukt het jou om bij alle rondes de beste score te behalen, dan win je misschien wel een prijs! Prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 16:00

Borreluur met eetverkoop Aanvang 16:00 uur
Zoals ieder jaar houden wij op deze dag weer een gezellig borreluur. Het borreluur is voor velen het hoogtepunt van de feestweek. Mensen uit alle wijken van Loenen en omgeving zoeken elkaar op in de tent, om gezellig bij te praten met buurtgenoten, vrienden en/of (oude) bekenden. We genieten van een hapje en een drankje, een achtergrondmuziekje en hopelijk ook van het zonnetje. Dankzij de sponsoren kunnen wij ook dit jaar weer kaas en worst uitdelen, om het helemaal compleet te maken. Tegen betaling zijn er dit jaar ook hamburgers te verkrijgen.
Tijdens het borreluur zullen er ook een aantal Nederlandstalige zangers live-muziek verzorgen.

Feestavond met The Recipe
Aanvang 21:00 uur Einde 01:00

In 2019 legden wij het eerste contact om The Recipe te boeken voor de feestweek van 2020. Meerdere keren gooide Corona roet in het eten, maar nu is het dan toch gelukt dat zij eindelijk naar Loenen komen. The Recipe speelde al tijdens Sail, de Vierdaagsefeesten in Nijmegen en in Ahoy en de RAI. Overal waar wij hen eerder zagen was het feest en daarom zijn wij blij dat het dit jaar gelukt is om deze fantastische band vast te leggen.

The Recipe is uniek: de vetste hits in hoog tempo achter elkaar zoals een DJ draait, met een enorme dosis entertainment. In Nederland en daarbuiten speelt de band zalen en tenten plat met de hits van nu en classics uit de 90’s en 00’s. Hun zanger en twee zangeressen, worden ondersteund door vier professionele topmuzikanten en geven je non-stop Dance, Pop, EDM, Rock, Hiphop en meer. Op hun tracklist staan bijvoorbeeld Bruno Mars, Coldplay, Beyoncé, Calvin Harris, Katy Perry en Justin Timberlake. Het belooft een geweldige avond te worden!
Toegang: leden € 5,00 uitsluitend op vertoon van lidmaatschapskaart (maximaal 1 introducé per kaart). Niet leden € 10,00. Let op: Legitimatie verplicht.

Vrijdag 28 april
10:00 Kindertheater
Voor het tweede jaar verwelkomen wij weer goochelaar Korvera. Korvera’s kindershow bestaat uit een poppenkast en een magische goochelact.. Deze hilarische show met veel visuele aspecten (al dan niet volgens een verhaallijn) houdt de kinderen drie kwartier lang op het puntje van hun stoel. Korvera, de komische goochelaar is soms hopeloos onhandig, maar dan weer verrassend vaardig, waardoor hij altijd een glimlach weet te toveren op de gezichten van jong en oud. Het bijwonen van dit kindertheater is gratis, net zoals de limonade na afloop.

13:15 Kinderspel middag

13:00 inschrijven

Het is de bedoeling dat de kinderen naar de kinderspelmiddag komen in teams van vier kinderen. Deze middag kunnen kinderen tussen acht en zestien jaar meedoen. Er zullen verschillende spellen gespeeld worden. De middag duurt tot ongeveer 16:00 uur.
Het belooft een gezellige en sportieve middag te worden! Als het je leuk lijkt om de teams aan te komen moedigen, ben je natuurlijk ook van harte welkom in de tent.
De Oranjevereniging helpt niet met het samenstellen van de teams. Als je alleen komt kun je vaak ook aansluiten bij teams die minder dan vier kinderen hebben.

Grote Bingo Deur open 19:30. Aanvang 20:00 uur
De grootste spelavond van het dorp, de jaarlijkse Grote Bingo. Met dank aan onze sponsoren hebben we weer een prachtig prijzenpakket voor u kunnen samenstellen. De hoofdprijs is ook dit jaar weer zes dinerbonnen, beschikbaar gesteld door de restaurants ‘t Amsterdammertje, Tante Koosje, Eterij de drie gekroonde laarsjes, Eetcafé Oud Zuid, Bar bistro Paolo’s en een uitnodiging voor het Diner in de Orangerie 2024. Ja, u leest het goed, u ontvangt zes dinerbonnen t.w.v. ruim 400 euro om bij al deze restaurants heerlijk te gaan eten.

Tussen de rondes door worden loten verkocht voor de loterij, die dit jaar al halverwege de avond gehouden wordt. Ook hier zijn weer leuke prijzen te winnen, waarvan veel prijzen mede mogelijk zijn gemaakt door Marskramer Breukelen.
Vanaf 19:30 uur is de feesttent geopend. Vergeet niet uw pen en/of potlood mee te nemen. Een boekje met bingokaarten voor acht rondes kost € 10,00. In de pauzes zal er live muziek verzorgt worden door diverse zangers.

Zaterdag 29 april
10:00 Vossenjacht

Ook dit jaar hebben wij weer een vossenjacht georganiseerd. Er lopen weer heel veel vossen rond door het dorp. Het is aan de kinderen de taak om ze allemaal te vinden. Bij elke gevonden vos ontvang je een letter.
De winnaar of winnares wordt aansluitend bekend gemaakt in de tent.
Het thema blijft nog een verrassing… Kom jij ons helpen zoeken? Tot dan! Deelname aan deze activiteit is weer gratis.

11:00 ORVEO-koffieconcert

Vandaag speelt ORVEO onder leiding van Kees Kramer en Arie Willen Schouten een koffieconcert in de feesttent. Tijdens het koffieconcert zult u zowel van ons orkest als van onze slagwerkgroep kunnen genieten. Er komen onder andere nummers voorbij van James Bond, Olympica en Take the A train. Herkenbare muziek die prettig in het gehoor ligt.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Oranjevereniging. Wij zijn hun heel dankbaar voor de sponsoring van de locatie en de gratis thee en koffie, hierdoor hebben we het concert gratis kunnen houden voor de bezoekers. Daarnaast zijn we dankbaar voor de sponsoring van onze jaarsponsors, mede door hun sponsoring kunnen we de dirigenten betalen tijdens het concert.

Komt u gezellig luisteren? We beginnen om 11:00 uur, de tent is vanaf 10:45 uur open voor bezoekers.

13:30 – 17:00 Kinderbingo

Speciaal voor de kinderen tot en met twaalf jaar wordt de kinderbingo georganiseerd. Meespelen kost twee euro een daarmee spelen de kinderen alle drie de ronden mee met ieder één kaartje. Volwassen begeleiders mogen niet apart meespelen. De hoofdprijs is een groot spellenpakket. Alle prijzen zijn vanmiddag gesponsord door Helden Opvang Loenen, Kind & Co Ludens, Schilderbedrijf Rademaker en Top 1 Toys Breukelen! Vanwege ons 85-jarig bestaan en de vele sponsoren pakken wij dit jaar extra groot uit! Na afloop is er nog een verloting, dus hopelijk gaat bijna iedereen met een prijs naar huis. Alle kinderen kunnen de gehele middag gratis limonade krijgen bij de bar. Vergeet niet om een eigen pen of stift mee te nemen!

19:00 tot 20:30 Kinderdisco

Voetjes van de vloer! Omdat wij het zo gezellig vonden om met de kinderen van 8 t/m 12 jaar een feestje te bouwen, doen we dat dit jaar ook weer. Heb je wel zin om een dansje te wagen, maar ben je nog te jong om naar een van onze feestavonden te komen? Kom dan gezellig naar de frisparty in het kleine zaaltje in ‘t Web voorafgaand aan de feestavond! De entree is gratis en er is gratis limonade en frisdrank kost € 1,00.
Ouders mogen de kinderen komen brengen en halen maar zijn niet welkom op de dansvloer. Wanneer kinderen niet zelf naar huis mogen horen wij dat graag bij het afzetten van de kinderen, zodat we dit in de gaten kunnen houden. Wij zorgen dan ook dat deze kinderen binnen blijven. Er zal geen snoep te koop zijn, maar als jullie goed jullie best doen bij de stoelendans is er vast wel iets te winnen… Nourdin zal vanavond de muziek verzorgen.
Het adres is: Spinnerie 15 (zijkant van ’t Web).

21:00 – 01:00 Feestavond met de Retteketet Showband

Inmiddels zijn wij de tel kwijtgeraakt. Misschien een mooie prijsvraag? Hoe vaak zijn onze vrienden uit Zevenaar al bij ons te gast geweest? Wat het antwoord ook is, het dak gaat er deze avond zeker weten weer af met de Retteketet Showband! Alles komt voorbij, van dance classics tot meezingers uit de oude doos en van (neder)pophits tot smartlappen. De band heeft maar een doel, namelijk een topfeestje bouwen! Energie, enthousiasme, fraaie outfits en een breed repertoire maakt de Retteketet Showband geschikt voor alle leeftijden. Heeft u deze band vorig jaar gemist of bent u nieuw in het dorp? Dan moet u echt komen kijken in de tent en met eigen ogen zien wat ze doen.

Let op, de laatste twee keer dat deze band op het podium stond, was het rond 22:30 al nagenoeg uitverkocht. Kom dus op tijd!

Toegang: leden € 5,00 uitsluitend op vertoon van lidmaatschapskaart (maximaal 1 introducé per kaart). Niet leden € 10,00. Let op: Legitimatie verplicht

Zondag 30 april
07:00 – 09:00 Dauwtrappen

We starten bij de feesttent om 07:00 met de jaarlijkse afsluiting van de feestweek. Onder leiding van Hans Stuart maken we weer een mooie wandeling rondom Loenen.
Bij terugkomst in de feesttent schenken wij koffie en thee én is er een krentenbolletje om de energie weer even op te laden. Wij bedanken Hans nu alvast voor de organisatie.

Jaargang 3 | nummer 11 | juli 2024

Laatste nieuws