Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Kantoor omgewisseld voor een baan buiten

Kantoor omgewisseld voor een baan buiten

Ze is niet te missen als ze de post brengt. Altijd een vriendelijk woord of een opgestoken hand: Jeannette Benkers, nu vijf jaar postbode in de wijken Cronenburgh en ‘W’(staat voor de postcode). Ze werkt de hele week, geen wonder dat dit een vertrouwd gezicht is.

Geboren Loenense

Jeannette woont haar hele leven al in Loenen. Haar gezicht straalt als ze over ‘vroeger’ vertelt. In haar jeugd was er veel plek om buiten te spelen. De overkant van de Rijksstraatweg was nog onbebouwd, er was een muziektent en een boomgaard. ‘Meneer Bosch, mogen we een appel?’ was dan ook geen vreemde vraag. Als je dan een rotte of zure appel ontving, leerde je vanzelf dat slootje springen de oplossing was om wel een lekkere appel te krijgen.

Er was veel gezelligheid en saamhorigheid in de kern van het dorp. Vrijdagavond was de boodschappenavond, dan was het gezellig op straat. Ook de muziektent bracht natuurlijk vertier. Dat is nu saaier.

Jeannette groeide op en na de lagere school ging ze naar de huishoudschool. De directrice, mevrouw Groen, was een fijn iemand en mevrouw Deurwaarder (later Petrovic) gaf naailes. De enige leraar was voor Engels. De meisjes plaagden hem flink!

Toen haar zus bij Vriens een typediploma haalde, vond de moeder van Jeannette dat ook handig voor haar. De eerste kantoorbaan na de huishoudschool was in Mijdrecht. Jeannette pakte flink aan en van typiste ging ze factureren en later boekhouden. Dat lag haar en ze rondde ook een cursus secretaresse/boekhoudster af.

Waarom dan de post?

Op kantoor werkte ze 40 uur, maar dat kon oplopen tot 60 uur. Nu werkt ze lekker buiten en zit er niemand in haar nek te hijgen.

Het is leuk werk, behalve bij regen. ‘Het meest vervelende,’ zegt ze, toegewijd als ze is, ‘is dat dan de post nat wordt.’ Tegenwoordig zit het depot bij van Lindenberg. Hier haalt een leuke groep ’s morgens de post op. Jeannette vindt het leuke aan de groep dat niemand naar tegen elkaar doet en iedereen is bereid om de ander te helpen.

Loenen

Jeannette woont en werkt hier met plezier. Eén zus woont ook in Loenen en rest van de familie in de buurt. Heeft Jeannette nog tips voor het dorp?

‘De mensen zouden wat toleranter kunnen zijn. Omzien naar elkaar is belangrijk.’

Iedereen, die Jeannette ziet, kan hier een prachtig voorbeeld aan nemen. Wat een uitstraling!

Hannie Boerema

Jaargang 3 | nummer 9 | mei 2024

Laatste nieuws