Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Oliebollen bakken

In de vorige editie was  de kop boven het artikel : We gaan weer beginnen!!!!

Daarin deden we een oproep aan vrijwilligers om je op te geven. Dit is goed gelukt. Van meerdere kanten hebben lezers van het LoenensNieuws zich opgegeven. Hartverwarmend.

Volgende week 4-5 October gaan we in de boerderij van de familie Kruiswijk, Slootdijk 1 van start.

Voor mensen, die niet bij de organisatie betrokken zijn, zal het lijken dat er “eventjes” een paar oliebakken worden neergezet voor 2 dagen. Dan even bakken en het is weer voorbij. Niets is echter minder waar. Al maanden tevoren is een vast groepje mensen bezig met de voorbereidingen. Dit jaar werd al in het voorjaar begonnen met een paar bijeenkomsten. Dit vanwege de fantastische subsidie die we hebben ontvangen van de Provincie Utrecht, stichting Kern met Pit en de Rabobank. Door deze gelden kon worden overgeschakeld van bakken op gas naar bakken op electra. Vervanging van de “gasbakken” was een noodzakelijkheid. 2 Vertoonden slijtgaten en de overige werden duidelijk minder. Vervanging op korte termijn was niet overbodig. Naast deze vervanging zijn er schorten aangeschaft voor de bakkers/-sters en, om de veiligheid van de verkopers/-sters te verbeteren, kwamen er fluorescerende hesjes. Dus als de hesjes zichtbaar zijn in Uw wijk weet U dat wij bij U gaan aanbellen voor de heerlijke oliebollen.

Koop dus aan de deur de heerlijke oliebollen, of op de markt dinsdag of kom gezellig een “bakkie” doen met een lekkere bol op de bakplaats aan de Slootdijk. Dit alles ten behoeve van een dagje uit voor onze Senioren.

Er zijn mensen die nieuw zijn in Loenen en dan vragen stellen over de periode dat we bakken. Dat is echter iets dat al vanaf de eerste jaren het geval was. De oliebollenactie bestaat al meer dan 80jaar en is altijd begin october geweest. Daarnaast, als je het later zou doen, kom je richting Oud en Nieuw waar veel mensen zelf oliebollen bakken.

Je hoeft ze ook, na het kopen, niet direct te eten. Doe ze eens in de vriezer. Als je er zin in hebt haal je uit zoveel je, op dat moment, wilt eten. Doe ze vanuit de vriezer direct in een voorverwarmde oven (175° Celsius) en na 10 minuten heb je heerlijk knapperige oliebollen (Tip van mijn vrouw met meer dan 40 jaar ervaring bij de bakker). We spreken, met U, de hoop uit dat de Oliebollenactie dit jaar weer een geweldig succes zal worden.

Jaargang 3 | nummer 9 | mei 2024

Laatste nieuws