WhatsApp
Email
Print

Loenen MO16-1 door naar de subtop

Het bleef tot het allerlaatste moment spannend. Zouden de dames van MO16-1 kampioen worden en promoveren naar de landelijke subtopklasse? De ploeg van coach Joerie Verheij moest hiervoor de inhaalwedstrijd op 16 december 2023 tegen de nummer 3, IJsseloever, winnen of gelijk spelen.

Met wedstrijdzenuwen, maar fanatiek en vastberaden zette Loenen vanaf de start veel druk op de verdediging van IJsseloever. Dat leidde na vijf minuten tot een strafbal. Een beslissend moment. Vianne van Spangenburg pushte de bal feilloos en koelbloeding rechts in het net en maakte 1-0. Grote klasse!

Vrij snel daarna volgde de 2-0 van Jools van Mancius. Loenen bleef domineren op de helft van IJsseloever, maar miste kansen. IJsseloever gaf zich niet gewonnen en wist met name in de tweede helft een paar keer gevaarlijk uit te breken. Dankzij de verdediging en keeper Maxime van Delft hield Loenen de nul.

In het derde kwart kwam de bevrijdende 3-0 van Sophie Stekelburg-van Drie na een solo van achteren, afgemaakt op goal. Het kampioenschap was een feit en dat voor de tweede keer op rij. De promotie naar de subtopklasse is dubbel en dwars verdiend. Van harte gefeliciteerd dames!

De MO16-1 voegt zich bij de JO18-1 en de MO18-1 die allebei al in het voorseizoen in de subtopklasse speelden. Het veldseizoen start weer in maart 2024.

Wil je met jouw bedrijf een van deze topteams sponsoren? Neem dan contact op met Martijn Kuipers via sponsoring@loenensemhc.nl en verbind je naam met de Loenense MHC, een prachtige club waar traditie, talent en plezier voor jong en oud samenkomen.