Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

WSV de Muyen zeilt weer

Op Watersportvereniging de Muyen is het wedstrijdzeilen op de woensdagavond weer van start gegaan, een nieuw seizoen om voor de grootste (wissel)beker te gaan.

Op de eerste zeilavond voeren we met zeven boten, (drie keer) Laser, OK Jol, Valk poly, Centaur en Sailhorse. De andere zes deelnemers hadden een reden voor afmelding zoals boot nog niet klaar, niet opgetuigd, jarig of verplichtingen elders.

Wedstrijdregels opgefrist
De complete club was wel aanwezig op de woensdag een week eerder, om met elkaar de wedstrijdregels op te frissen, een complexe situatieschets op de startlijn door te nemen en van elkaar te leren. Met het dikke boek van de Watersportverbond De Regels voor Wedstrijdzeilen 2021-2024 op tafel en de tip om je regelkennis te testen via watersporttest.nl.

Het toetersignaal wordt weer vastgesteld, 10x toeteren is in ieder geval verzamelen; de start is strak om 19.30 uur.

Slecht weer bestaat niet, we starten altijd.

Het gastheerschap wordt ook weer op de agenda gezet: de gastheer regelt het bier, 0%, chips en zorgt dat na afloop de Toko is opgeruimd en de afwas gedaan.

Er hangt een gezonde competitiestrijd onderling. Na afloop wordt de wedstrijd geanalyseerd, soms zelfs met verhitte discussies, maar daarna altijd weer afgeblust met een heerlijk koel biertje en veel gezelligheid bij een snorrende houtkachel.

De eerste avond
De eerste avond was een koude; de laserzeilers stroopten moeizaam de wetsuits af van hun lijven, geen gevoel meer in de benen maar toch met een goed gemoed.

Wat was het weer een heerlijke avond, met prachtige wolkenluchten en een ondergaand zonnetje op de Loosdrechtse Plassen!

Wil je meedoen? Voor meer informatie over WSV de Muyen: info@wsvdemuyen.nl.

 

 

 

Jaargang 3 | nummer 9 | mei 2024

Laatste nieuws