Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Grote brandweer oefening bij kasteel Loenersloot

Op dinsdagavond 7 juni 2022 kwam er een 112 melding binnen vanaf kasteel Loenersloot. Er was een illegaal feestje gaande waarbij brand was ontstaan op de begane grond.

De brandweer van Loenen aan de Vecht was als eerst ter plaatse met een blusvoertuig. Door de commandant werd de situatie in beeld gebracht. Er bleek ook brand te zijn ontstaan in de kelder van het kasteel en tevens waren twee personen te water geraakt in de slotgracht.

Daarop werd opgeschaald naar een grote brand en werd tevens een oppervlakte reddingsteam opgeroepen. Verder was er een Officier van Dienst, afgekort OvD en een vertegenwoordiger van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aanwezig.

Al snel verschenen er twee blusvoertuigen van het korps Nigtevecht en van het korps Kockengen. Het laatste voertuig inclusief een oppervlakte reddingsteam. Ondertussen haalde de brandweerlieden van Loenen aan de Vecht de eerste twee slachtoffers uit het kasteel. Tegelijkertijd ging het oppervlakte reddingsteam te water. Er werden twee drenkelingen, onderkoeld maar in goede gezondheid, uit de slotgracht gehaald. Vanuit de kelder werden, in goede samenwerking met de drie korpsen, nog eens twee jongeren uit de rook gered en werd al snel het laatste vuurtje geblust. Hierna een werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Op de toren van het kasteel werden tenslotte de laatste 2 feestgangers, met nog een bierflesje in hun hand, uit hun benarde positie gered. Een geslaagde oefening.

Monique Molenaar

Jaargang 3 | nummer 11 | juli 2024

Laatste nieuws