Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Jong Loenen onderneemt

Loenen heeft ook jonge ondernemers. We kwamen in contact met Rein Peek, die graag vertelt over zijn onderneming: Uw Bob Service.

 Zoekt u af en toe een privéchauffeur? Dan hoeft u niet ver meer te zoeken, want die hebben wij in Loenen.

Ondernemer Rein Peek (19) is ongeveer 1,5 jaar geleden zijn eigen onderneming gestart, genaamd Uw Bob Service. Dit is een privéchauffeurbedrijf waar jonge chauffeurs, Rein en zijn vrienden, mensen in hun eigen auto vervoeren naar bijvoorbeeld Schiphol of een avondje uit.

De naam is geïnspireerd door de welbekende uitspraak: “Ben je Bob, zeg het hardop!” Hij vertelt: “De dag dat ik achttien werd kreeg ik een appje van een vriendin van mijn moeder: “wil je ons naar Schiphol brengen”. Ze wist namelijk dat ik mijn rijbewijs had gehaald; toen kreeg ik daar geld voor.” En zo is het balletje gaan rollen bij Rein. Hij zag hier meer potentie in dan bij zijn vorige bijbaantjes en hij is meteen gaan brainstormen. Zelf vertelde hij bescheiden te zijn begonnen, namelijk met zijn pitch op een ‘klein A4’tje’ dat rond ging. Totdat zijn weekenden vol liepen met verzoeken en hij vrienden begon te vragen om mee te helpen in zijn onderneming. Loenen, Amsterdam, Hilversum en omstreken is het gebied van waaruit deze onderneming voornamelijk particulieren, maar soms ook mensen werkzaam bij een bedrijf, ophaalt. Rein vertelt dat deze omtrek perfect is voor een bedrijf als Uw Bob Service.

Daarnaast ervaart Rein zijn werkdagen vooral niet als standaard, er komen namelijk verzoeken waarbij men naar Den Bosch of zelfs Parijs vervoerd wil worden. De tijden kunnen ook divers zijn, zo kan hij mensen ‘s middags, maar ook midden in de nacht een ritje geven. Daarnaast vertelt hij ook terecht te komen in uitzonderlijke auto’s. Dit houdt het werk afwisselend en leuk. Hij vertelt dat zijn marketing voornamelijk bestaat uit mond-tot-mondreclame. Zo heeft hij dan wel een website maar de meeste mensen weten van Uw Bob Service door vrienden, naasten en tevreden klanten.

Afhankelijk van zijn verdere studieplannen zal hij deze onderneming wel of niet verder uitbreiden. Zijn ideeën gaan dan uit naar een uitbreiding van ophaallocaties verspreid over heel Nederland. Maar hier is nog niets zeker over, vertelt Rein. Tot slot is het advies dat Rein aan andere (jonge) ondernemers wil geven: “Gewoon doen! Pas als je het probeert, weet je of het lukt.” Voor meer informatie: www.uwbobservice.nl

Valerie van Eijk

 

Jaargang 3 | nummer 11 | juli 2024

Laatste nieuws