Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

N-ice aan de Vecht

Een interview met Nourdin Ramdan

Ik heb gesproken met Nourdin Ramdan (16) die op zijn dertiende het ijskraambedrijf N-ice aan de Vecht is gestart. Nourdin deelt zijn ervaringen over het opbouwen van zijn bedrijf, inclusief de hoogtepunten, de toekomst en natuurlijk zijn inspiratie achter zijn start.

Het Jeugdjournaal
De inspiratie voor Nourdin om zijn eigen onderneming te starten kwam van het Jeugdjournaal, waar hij een leeftijdsgenoot zag die een eigen ijskar had. Op dat moment ontstond bij Nourdin de droom om zelf een ijskarbedrijf te starten, waarmee hij in de buurt ijs kon verkopen. Echter was hij nog iets te jong volgens zijn ouders, en moest hij nog een paar jaar wachten. Maar na vier jaar, kort na zijn dertiende verjaardag, was het eindelijk zo ver. Nourdin schreef zich direct in bij de Kamer van Koophandel en investeerde zijn eigen spaargeld in zijn onderneming. Met hulp van zijn ouders en opa verliep de start vlot en zo zijn er alweer drie jaar verstreken sinds hij zijn onderneming is begonnen. Helaas is hij in die drie jaar ook drie ijskarren verder, vanwege verschillende uitdagingen. Dit heeft hem echter nooit tegengehouden om zijn bedrijf voort te zetten. Nu fietst hij weer vrolijk rond op zijn gloednieuwe kar (te zien op de foto).

Van fietsen door het dorp tot het staan op grote evenementen
“Bedrijven vragen mij regelmatig om ijs te komen serveren bij hen”, vertelt Nourdin. Dit doet hij bijvoorbeeld bij Boom en Bosch in Breukelen, maar hij komt ook terecht op markten in Woerden of bejaardenwoningen in Vreeland. “Ik haal veel inspiratie uit de mensen die mijn ijskraam bezoeken,” zegt de ijsverkoper enthousiast, waarna zijn moeder op de achtergrond glimlachend nog toevoegt: “Mensen zijn altijd vrolijk als ze jou zien.” De plek waar hij het liefst staat met zijn ijskar is bij Zadelhoff in Breukelen. Hier staat hij dan ook regelmatig gedurende het jaar, met veel enthousiasme. Op zonnige dagen fietst Nourdin ook nog graag door Loenen, waar hij stopt bij pleintjes om zijn heerlijke ijsjes aan buurtbewoners te verkopen.

Cheesecake-limoenijs
“Cheesecake-limoen is niet alleen mijn favoriet, maar ook die van mijn klanten”, vertelt Nourdin vol vreugde. Om een smaak zoals deze te vinden, die ook nog eens super romig en lekker smaakt, is hij met zijn ouders allerlei groothandels afgegaan. Ze zijn uiteindelijk blijven hangen bij een Italiaans familiebedrijf, dat met veel passie te werk gaat. En dat is zeker merkbaar; ik heb twee smaken ijs mogen proeven, waaronder de meest geliefde cheesecake-limoensmaak. Het was absoluut N’ice!

De toekomst
Nourdin is nu al drie jaar eigenaar van zijn eigen onderneming, en kijkt vol verwachting uit naar de toekomst. Gedurende deze drie jaar heeft hij veel hulp gekregen bij het verkopen van ijs. Zijn broertje, ook wel zijn assistent, zoals Nourdin het grappend beschrijft, helpt regelmatig mee. Zo hoopt hij dat zijn broertje het bedrijf ooit zal overnemen, zodat hij weet dat het in goede handen blijft. En dat N-ice aan de Vecht kan blijven voortbestaan. Voorlopig hoopt Nourdin nog eens met zijn ijskar te mogen schitteren op een groot festival, terwijl hij in de tussentijd nog steeds regelmatig ijsjes zal verkopen.

Valerie van Eijk

 

Jaargang 3 | nummer 9 | mei 2024

Laatste nieuws