Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Nieuw en fris in Loenen: Bardeaux

Na vier maanden van verbouwen, waren de hekken ineens verdwenen en zat het terras vol. Loenen is een nieuw ‘petit restaurant’ rijker: Bardeaux. De naam? Dat is een knipoog naar de wijstreek Bordeaux (ofschoon er uiteraard ook andere lekkere wijnen worden geserveerd). En Bar-deaux, van een véél te grote gouden bar midden in een kleine bistro. Van Brigitte Bardot, terug naar de tijd waarin we ons nog echt opdoften voor een avondje uit. En een verwijzing naar het Franse l’eau – als connectie met het water: de Vecht. En water staat ook weer voor iets nieuws en iets fris.

We streken eerst neer op het ruime terras, dat voor een groot deel was overdekt met een ruim vijf meter diepe luifel. Geen overbodige luxe, want ook toen de regen met bakken uit de hemel viel, zaten we heerlijk droog.

De kaart bestaat uit vele kleinere gerechten, zodat je naar eigen inzicht van alles kunt proeven. Van burrata, ceviche tot ravioli, van focaccia’s tot een cappuccino van truffelsoep. Maar ook het frietje van de buren, want die verbinding ligt er ook.

Chef Leroy Reijmerink heeft, samen met de keukenbrigade, de kaart samengesteld en zorgt dat de gasten kunnen genieten van zowel klassiekers als meer avontuurlijke gerechten, die je overigens in willekeurige volgorde op tafel kan laten serveren. “We hebben hiervoor gekozen omdat we hebben ervaren dat in Loenen behoefte is aan een plek waar je lekker kunt ontspannen, goed kunt borrelen én eten. Waar het eigenlijk niet uitmaakt welke wijn je kiest, want ze zijn allemaal lekker. In een sfeer waarbij je niet direct opmerkt welk gerecht nou door wie was besteld, want je zit gezellig te praten.”

“We willen dat je geniet en geloven dat je dit het beste kunt doen in een ambiance die rust, luxe en warmte uitstraalt,” vult gastheer en manager Ricky de Kuijer aan. We zitten inmiddels binnen in het champagne-/terrakleurige restaurant. “We zijn gestart met een gezonde spanning, maar eigenlijk voelt het meteen al vertrouwd. Het klopt gewoon. We hebben natuurlijk ook al jaren ervaring in Loenen en zagen dat er ruimte was voor vernieuwing. Zo werken we samen met Amsterdam Wines en serveren we een met zorg uitgekozen champagne die past bij elk gerecht,” vervolgt Ricky zijn verhaal. ”We zijn zo trots op deze zaak dat we niet anders konden dan een pauw kiezen als logo en heten iedereen dan ook graag van harte welkom!”

Maaike van Leeuwen

Jaargang 3 | nummer 10 | juni 2024

Laatste nieuws